baron-samedi-voodoo-god-skelet-met-hoge-hoed-stok-en-slang.jpg

BARON SAMEDI & MAMAN BRIGITTE

Nog een paar occulte figuren vanuit het Caribisch gebied, die een verschijningsvorm van een doodskop en geraamte hebben, zijn Baron Samedi en zijn vrouw Maman Brigitte.

Baron Samedi is een mannelijke godheid (Loa) uit de Caraïbische Voodoo. Hij is de Loa van de dood en wordt vooral gediend in de Haïtiaanse variant: de Vodou. Van 30 oktober tot 3 november worden ter ere van hem feesten gehouden. De feestdagen hebben dus een aardige correlatie met die van de Dia de los Muertos en van Santa Muerte.

Volgens sommige volgelingen is hij getrouwd met de vrouwelijke Loa Madame Brigitte. Hij is het hoofd van de Guédé, een groep Loa’s die zijn helpers zijn en de geesten van de overledenen naar het hiernamaals begeleiden. Hij leeft op slechte voet met de andere Loa’s. Zijn naam betekent Baron Zaterdag in het Frans.

Baron Samedi neemt voor ieder mens de beslissing over leven en dood. Hij bepaalt wanneer iemand geboren wordt en wanneer deze weer sterft. Om deze reden wordt hij vaak gediend in hoodoorituelen. Hierin wordt hem gevraagd om een zieke (of zelfs iemand op wie een vloek rust) te laten overleven of om juist een vijand te laten sterven.

Baron Samedi is een nogal lugubere figuur met een hoge hoed en een doodskop voor gezicht. 
Hij wordt gezien als koning van de kerkhof.
Maman Brigitte wordt gezien als een heks. Ze is een blanke vrouw.

ZIE OOK VOODOO

Sorteer op
  • allebedrijvenonline
  • Webwinkel Wijzer
  • zoeken org

Nieuws & akties

Mis niks: meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 WEBWINKEL EXOTIEK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel