steampunk meisje met hoge hoed klok rozen kaarten met trein achtergrond 5.jpg

STEAMPUNK

Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid. Ook geeft dit genre de voorkeur aan metaal boven kunststoffen. 
'Steampunk' kleren, zijn meestal Victoriaans van aarde.
Populare voorwerpen zijn vaak mechanisch, o.a. klokken.

grote%20klok.jpg

De inspiratie van steampunk gaat terug tot de pioniers van Science Fiction, zoals Jules Verne, H.G. Wells, Mark Twain en Mary Shelley (schrijfster van Frankenstein en vrouw van de beroemde dichter Percy Shelley).

Elk van deze auteurs schreef verhalen over geavanceerde technologie in de 19e of begin 20e eeuw. Aangezien deze boeken toen ze voor het eerst verschenen nog gesitueerd waren in het “heden” worden deze verhalen als Science Fiction beschouwd.

328px-Early_flight_02561u_%282%29.jpg

Bovenstaande poster heet 'Early flight' en was een verbeelding van een Franse kunstenaar, over hoe vliegen binnenkort uit zou zien.

Sorteer op
  • allebedrijvenonline
  • Webwinkel Wijzer
  • zoeken org

Nieuws & akties

Mis niks: meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 WEBWINKEL EXOTIEK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel