tekstquanyin.jpg

450px-La_pagode_Tay_An_%28Chau_Doc%2C_Vi

Foto: Pagoda Tay An, Chau Doc, Vietnam. Fotograaf: Dalbera. Bron: Wikimedia Commons

QUAN YIN - GWANYIN - KWAN YIN - QUAN AM

BEELDEN

Quan Yin, GuanyinKwanyinGuanshiyin of Guanyin Pusa is de Chinese interpretatie van de bodhisattva Avalokiteśvara (de godin van troost en genade). Daarnaast wordt ze in het taoïsme gezien als een onsterfelijke. Het heilige schrift dat aan haar gewijd is, is het Dabeizhou. Guanyin is de godin van mededogen en de zee.

quanyin.jpg

Schilderij - staat bij mijn moeder thuis - dit is een foto er van - kunstenaar onbekend

Guanyin wordt in de traditionele Chinese godsdienst, taoïsme en Chinees boeddhisme vooral opgeroepen in gebeden ten tijde van gevaar, want volgens het verhaal redt Guanyin mensen die in gevaar zijn. De godin was eigenlijk een god toen hij net in China populariteit kreeg, maar toen er beelden van hem werden gemaakt en steeds een vrouwelijker uiterlijk kreeg, werd de god een godin. In Korea en Japan werd het beeld van Guanyin overgenomen en ook als godin voorgesteld.

Guanyin wordt op schilderijen vaak voorgesteld met een kindje in haar armen. Het lijkt daarom op een boeddhistische variant van de katholieke Maria met het kindje Jezus in de armen. Een ander vaak voorkomend schilderij van haar is dat Guanyin een vaas in de handen heeft, deze vaas bevat reddend water en wordt door haar op de aarde gegoten, waardoor mensen uit gevaar worden gered.

Guanyin komt ook voor in de Chinese roman "Reis naar het westen", daarin speelt ze de rol van redder van Sun Wukong, een brutale en gemene aap die door Guanyin in een vreedzame aap veranderd wordt.

THE FEMALE BUDDHA QUAN YIN IS BELIEVED TO HELP WITH HEALING
WHEN PLACED WITHIN A ROOM, SHE IS SAID TO CLEANSE THE ENVIRONMENT OF NEGATIVE INFLUENCES
SUCH ALS DISRUPTIVE ISSUES, ILLNESS AND ARGUMENTS.
QUAN YIN IS THE ETERNAL PROTECTOR OF ALL CHILDREN.
SHE ALSO REPRESENTS UNIVERSAL COMPASSION AND LOVE

 

Sorteer op
  • allebedrijvenonline
  • Webwinkel Wijzer
  • zoeken org

Nieuws & akties

Mis niks: meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2023 WEBWINKEL EXOTIEK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel