tekst quan yin 2.jpg

quanyin2.jpg

Schilderij - Guan Yin as Lord Shiva by Zeng Hao - source Wikipedia Commons

QUAN YIN - GWANYIN - KWAN YIN - QUAN AM

Quan Yin, GuanyinKwanyinGuanshiyin of Guanyin Pusa is de Chinese interpretatie van de bodhisattva Avalokiteśvara (de godin van troost en genade). Daarnaast wordt ze in het taoïsme gezien als een onsterfelijke. Het heilige schrift dat aan haar gewijd is, is het Dabeizhou. Quan Yin is de godin van mededogen en de zee.

quanyin.jpg

Schilderij - staat bij mijn moeder thuis - dit is een foto er van - kunstenaar onbekend

Quan Yin wordt in de traditionele Chinese godsdienst, taoïsme en Chinees Boeddhisme vooral opgeroepen in gebeden ten tijde van gevaar, want volgens het verhaal redt Quan Yin mensen die in gevaar zijn. De godin was eigenlijk een god toen hij net in China populariteit kreeg, maar toen er beelden van hem werden gemaakt en steeds een vrouwelijker uiterlijk kreeg, werd de god een godin. In Korea en Japan werd het beeld van Quan Yin overgenomen en ook als godin voorgesteld.

Quan Yin wordt op schilderijen vaak voorgesteld met een kindje in haar armen. Het lijkt daarom op een Boeddhistische variant van de Katholieke Maria met het kindje Jezus in de armen. Een ander vaak voorkomend schilderij van haar is dat Quan Yin een vaas in de handen heeft, deze vaas bevat reddend water en wordt door haar op de aarde gegoten, waardoor mensen uit gevaar worden gered.

Quan Yin komt ook voor in de Chinese roman "Reis naar het westen", daarin speelt ze de rol van redder van Sun Wukong, een brutale en gemene aap die door Guanyin in een vreedzame aap veranderd wordt.

THE FEMALE BUDDHA QUAN YIN IS BELIEVED TO HELP WITH HEALING
WHEN PLACED WITHIN A ROOM, SHE IS SAID TO CLEANSE THE ENVIRONMENT OF NEGATIVE INFLUENCES
SUCH ALS DISRUPTIVE ISSUES, ILLNESS AND ARGUMENTS.
QUAN YIN IS THE ETERNAL PROTECTOR OF ALL CHILDREN.
SHE ALSO REPRESENTS UNIVERSAL COMPASSION AND LOVE

Sorteer op
  • allebedrijvenonline
  • Webwinkel Wijzer
  • zoeken org

Nieuws & akties

Mis niks: meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 WEBWINKEL EXOTIEK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel